Sängproblemet

Vi kikade på den där continentalsängen häromdagen, och nja, den var inte så bra som den skulle kunna vara. Vinglig liksom. Gamla goda Ikea skulle ju kunna ställa upp som sängleverantör, kanske tom köra på sängramsidén igen... Klassiska Malm är snygg tycker jag, trots kanske en aning uttjatad - alla har den ju, nya Sörum är inte tokig heller!

 
/Rasmus


Soffor beställda

Nu är 2 st såna här kräm/sand/beigefärgade 3-sitssoffor beställda för leverans från eller efter den 2:a mars! Roligt, roligt.

 
/Rasmus


Det svarta guldet

Som första sak vi lite symboliskt köpte till vårt nya gemensamma boende var (och är) en Moccamaster-kaffebryggare i snyggt matt aluminium, som kompis till den skulle en Nespressomaskin kunna bli riktigt bra. Nespressomaskiner är, för dom som inte bekantat sig med dem ännu, enkelt sagt espressobryggare som istället för att använda vanligt malt lösviktskaffe använder små hermetiskt tillslutna enportions metallkapslar med kaffe - som därigenom smakar som alldeles nymalt! Grejen med dom här bryggarna är att kaffet de producerar smakar som från MYCKET dyrare maskiner. En sån här liten rackare för två papp gör kaffe som en riktigt, riktigt fin bryggare! Prisvärda som sjutton mao. Kaffet stannar i kapseln efter man använt den, (använda såna samlas förresten upp inne i bryggaren) så man slipper allt slabb och gegg som med en vanlig bryggare! Kruxet är att kaffekapslarna är lite dyra, men å andra sidan kan man välja en massa sorters rostningar och faktiskt tom "prenumerera" på utskick av kapslar!

Snabba som sjutton är de också - och som synes små och kompakta. Att de sen ser ut som a million bucks är i min bok ingen nackdel heller. Industriella liksom, speciellt de där små ventilationsutsläppen på sidorna!

 
 

/Rasmus


Ekskog i hallen

Lite mer fina saker som skulle kunna passa i hallen!

 

/Rasmus

Continentalsäng

En sån här rackare ser jag och Sarah fram emot att sussa i framöver! I alla fall tror vi att det ska bli en sån. Ser skön ut, no?



/Rasmus

Läser Allt om trädgård på rasterna...

Nu står det inte på, snart är våren här! Bara januari, februari, mars och april kvar. Sedan borde det väl vara dags att så gräsmatta och anlägga trädgård kring Rommevillan.

Tydligen finns det personer som tycker att det inte ska blomma så värst mycket i trädgårdar, och om det ändå ska det så ska blommorna vara diskret vita. Det tycker förstås inte jag, för min del kan det gärna blomma i regnbågens alla färger. Men visst finns det många fina vita blommor! Här är några exempel på buskar/blommor som jag kan tänka mig.

Från vänster: Jasmine (en buske som kan bli riktigt stor, doftar alldeles underbart!), pion (lite som en buske också, blommorna är som stora bolla, doftar också väldigt trevligt), vit förgätmigej (små, små, söta blommor som man kan låta växa lite här och där).

Raden nedanför: Vit syrén, vita löjtnantshjärtan och knallröd vallmo (för en gotländsk touch på trädgården).




/Sarah


Mer mattor

Något i den här stilen skulle kunna funka bra mellan två sådana där ljusa låga soffor, tror jag. Visserligen är svart inte helt bra ur dammsynpunkt, men det är väl bara att dammsuga lite oftare - vi kommer ju tex få en massa tid över när vi inte behöver diska!

Fina allihop, men den med bladen (längst till vänster) är nog finast!



/Rasmus

Pappelina

Vi har en liten (bara en stjärna) Pappelinamatta ur Viggo Star-serien på lut redan, men jag skulle gärna vilja ha en till, en längre med samma mönster och färgsättning (krämvit och gråsvart). Inte riktigt klar på exakt hur/var den eventuella nya mattan skulle kunna platsa, vi tänkte ha den lilla alldeles innanför ytterdörren... Några tips?


/Rasmus

Ännu mer soffunderingar

Snygg, eller hur? Två såna här ståendes mot varandra skulle väl kunna vara snyggt? Fint med dom breeda armstöden tycker jag.


/Rasmus


Hallsaker

Vi har precis köpt lite saker till vår (nya) hall, en hatthylla och en ganska stor spegel, båda i massiv, oljad ek, hatthyllan med matta metalldetaljer. Hoppas det kommer se bra ut i hallen! Vi funderar lite på ett skoskåp från Ikea också, antingen med plats för 8 eller 12 par... Eller så blir det en vanlig skohylla, vi vet inte, men det vore ju trevligt att få undan skorna från ja, hallen helt enkelt. (Bilderna på hatthyllan och spegeln ser lite skumma ut, men de ÄR gjorda i ek, vi lovar!)




/Sarah, Emil och Rasmus

Soffunderingarna fortsätter

Buffelläder med vita kontrasterande sömmar, lite som högtalarna på slottet! (Audio Pro Mondial för dom som inte vet vad slottet är.) Dom är inte grå på ryggstödet, det ser bara lite skumt ut på lilla bilden.



/Rasmus


Mer badrum

En miljöbild på industrilegogolvet skulle kanske kunna vara på sin plats.



/Rasmus

Badrum

Badrummen i huset är - om än flong nya så - lite trista och skall därför antagligen göras om så småningom. Man skulle ju kunna köra det safe och sätta kakel och klinkers, men en rolig variant kan ju faktiskt vara att köra matta och tapet - som idag fast, ja... Snyggt! Forbo har några riktigt snygga varianter som känns både retro och modernt på en gång!

Några golv jag gillar, ser lite ut som resultatet kanske skulle bli om en legobit fick barn med ett industrigolv:

  

Till det skulle man ju kunna köra någon av dessa mönstrade tapeter:

 

Klicka för att göra bilderna större, på speciellt den första tapeten ser man knappt hur mönstret ser ut annars. Lite femtiotals Virrvarr-look på något sätt. Fin, men jag gillar medaljongerna också. Vad gäller golv skulle man ju kunna köra svart i det stora badrummet och rött i det lilla.

/Rasmus


Soffunderingar

Tanken på vilken soffa (eller soffgrupp) vi skall ha i vardagsrummet skaver i skallen på mig. En tanke är ju att köpa något lågt, platt och snyggt - i stil med Sarahs på utgåeende Kramfors eller satsa på något i samma stil som min soffa, inte lika snygg men ruskigt mycket skönare! Läder eller tyg? Färg? Svårt som tusan. Vi hänger ju rätt mycket i soffan så det känns som ett rätt viktigt beslut...

Några grundkrav och tankar från min sida:

1) Komfort. (Prio ett i min bok just nu.) Jag vill ha en SKÖN soffa, den skall funka att sitta i och ligga i utan att man måste fylla upp den med kuddar eller liknande.

2) Färg. Den måste funka ihop med ekgolvet, tapeterna och resterande möblemang (dvs vitt och metall), vilket i mitt huvud landar någonstans i trakterna kring, svart, brun, grå eller något i stil som sand/beige. Vitt är fint men inte någon bra kamrat till mörkblå jeans tex.

3) Material. Skinn är skönare att sitta på tycker jag. Lätt att torka rent om man skulle spilla något också... Vad gäller skinn tror jag på antingen sandbeige/krämvitt eller svart. Tyg funkar bäst i mellantoner som grå, mellanbrun eller beige. Allt för mörka tyg drar åt sig damm som bara den. Eller ja, dammet syns i alla fall mer.

4) Konfiguration. Jag känner att en tresits, en tvåsits och en najs fåtölj vore optimalt. Skönt för filmkvällarna men ändå tillräckligt för att kunna funka när man har besök... Att bara ha en divansoffa och inget mer funkar bra när man är ensamma hemma men kanske lite sämre annars - plus att vardagsrummet är stort som en kyrksal så... Två soffor och en fåtölj borde bli bra.

5) Stil. Här börjar det bli spretigare... De allra skönaste sofforna är oftast inte de allra snyggaste...

/Rasmus


Isamu Noguchi

As klassiker goes måste jag säga att Isamu Noguchi's Coffee Table från 1948 är grymt snyggt. Inte fel i vardagsrummet till den inte ännu utvalda nya soffan/soffgruppen! En kombo av en tresitssoffa, en dito tvåsits och en fåtölj vore för övrigt helt perfekt när bloggcrowden kommer och hälsar på...

Men, åter till bordet. Fint, fint.



/Rasmus


Killar med sprätt i gillar Mazetti

Skulle vilja ha en poster med Olle Eksells Mazetti Ögonkakao-logga på. Form/designcenter säljer och kan skicka på postorder... Kan bli så att det kommer flytta hem en sån här till Rommevillan.



http://www.formdesigncenter.com/

/Rasmus

Lounge Lizards

Vi har pratat om att försöka använda befintliga garderober och den faktiskt redan existerande (walk-in) klädkammaren istället för att göra garderobsvägg i det lilla sovrummet. Det ger ju ett helt rum till att göra något bra av! Själv skulle jag gärna vilja ha ett musik- och läsrum, gärna med en Eames Lounge Chair och en snygg lampa, typ Ikeas Antifoni och en bra tvåkanalsstereo. Kanske en stringhylla på väggen, men inget jätteschabrak, bara en liten Pocket String. Inget mer, ibland är faktiskt less more.

  

/Rasmus

Alltid rött, alltid rätt?

... Som Jocke Thåström sjöng en gång i tiden. Jag vet inte, vad tycker ni andra? Ska göra ett lite mer seriöst målningsförsök senare, det här var bara en snabbvariant. Grått känns tajtare, mer modernt. Jag blir mer och mer sugen på ett grått hus.



/Rasmus

Nördavdelningen

Ett stort vardagsrum ger ju möjlighet till att go nerd, big time. Funderar på att skaffa en större duk, 108" (240 cm bred). Fjärrkontrollerad och motordriven som åker ner automatiskt till rätt höjd framför/ovanpå TV'n. Tänkte montera den i taket, blir ganska diskret så, speciellt om man får till kabeldragningen på ett bra sätt. Skulle väl kunna bli rätt bra?

  

/Rasmus


Handtag till luckorna

Som synes är handtagen till köksluckor, garderobsdörrar och sånt inte så roliga. En sån här rackare i rostfritt skulle väl kunna göra gott (och snyggt) jobb i huset tror jag.



Fast... Såna här är snygga också...



/Rasmus

Golv

Vi ska ju uppdatera golvet i de två mindre sovrummen, plastmattan som ligger där känns rätt trist i jämförelse med ekparketten i resten av huset. Har kollat på några golv från Pergo. Ek för att matcha resten... Vad tycks? Jag gillar den med tydliga stavar (längst till höger) bäst. Tror jag.

  

/Rasmus

Planlösningen...



... Ser ut så här. Det streckade rummet i vardagsrummet (eller hur man nu skall säga) finns alltså inte. Sovrummet som har altandörr kommer nog bli vårt Master Bedroom, de två andra lever just nu i någon slags limbo med dess öden flytande någonstans mellan extrarum, kontor och någon slags garderobsrumsliknade variant. Vi funderar även på hur göra med de två väggfasta garderoberna i sagda rum... Kanske hade varit fint att flytta dem till ett rum, bredvid varandra? Kanske smälla upp en garderobsvägg i det andra rummet? Beslut, beslut.

/Rasmus

Färger

Vad tror ni om någon av dessa?




/Rasmus

Fler bilder

  
  
 
  
  


/Rasmus

Såhär...



... ser kåken ut!

Den grå färgen är bara en grundfärg, vi måste måla om huset så snart det blir varmt ute. Men vilken färg ska det ha? Det är svårt att välja färg på en så stor pryl som ett hus, tycker jag. Det finns ju några olika faktorer att ta hänsyn till. Grått är fint, men just nu lutar i alla fall jag åt att någon slags dalaröd nyans skulle passa bäst in i omgivningen. Äkta Faluröd går inte, eftersom det inte fäster på den här grundfärgen.

Vad tycker våra läsare?

/Sarah

Välkommen till vår nya husblogg!

Vi har precis köpt hus och tänkte dokumentera inflyttning och arbetet kring huset på det här viset. Kul, va? Det tycker vi.

Bilder kommer.

 

/Sarah, Rasmus och Emil 


RSS 2.0