Dagens inköp

En bra grej om man väntar besök eller kanske en leverans av någon trevlig möbel man just har beställt till sitt nya hem kan vara att märka ut huset med nummer. Så att gäster och möbelleveranser hittar dit liksom. Därför har jag nu gjort slag i saken och köpt två stycken siffror som vi ska fästa någonstans på hus eller garage.

Eftersom den korrekta adressen även inkluderar en bokstav ska jag ta en sväng till Clas Ohlsons fyndlåda och se efter om det kan finnas bokstäver i samma serie som siffrorna där.



/Sarah


Badrumsgrejor

En annan sak jag gillar är Grundtal-serien från Ikea. Rostfritt stål och glas är snyggt ihop.
Några prylar som jag kan tänka mig skulle kunna få flytta in i våra badrum:





/Rasmus

Något bör den ju placeras på...

Tv'n i sovrummet alltså. Jag har en vit 19" Samsung som skall få flytta in i Rommevillans Master Bedroom, tänkte först att den skulle få åka upp på väggen som TV'n i vardagsrummet, men om man istället grejar någon slags bra förvaringspryl som den kan stå på får man ju både mer plats att ha kläder i och ett bra ställe att ha den på! Jag fortsätter att tjata om Malm (det blev ju ingen sängram), det nämligen finns en snygg bred dubbelbyrå som jag tror skulle kunna funka.

Edit: Den stora byrån får inte plats... Men en smalare skulle funka!



Förresten, Sarah... Köpte inte vi något slags röda kvistar på Mio? De skulle ju kunna stå i en vas/kruka bredvid TV'n och plocka upp det röda längst ner därifrån.

/Rasmus

Klartåbetalt!

Sängen kommer på onsdag nästnästa vecka!

/Rasmus

Rapport från Kungsängen

Jag kan meddela att det blir en continentalsäng från Kungsängen. Verkar vara bra grejor, man kan bestämma hur hård/mjuk sängen skall vara (per sida till och med) och en massa annat bra, sen var demoexemplaret av vår modell helt tokigt skön! Vi har mao bestämt oss... Vi skall åka dit igen på tisdag och göra en beställning!

Extrasängen köper vi nog på Ikea ändå, det blir billigare så.

/Rasmus

Sängfunderingarna pågår

Vi funderade ju på en continentalsäng först - men den där jysksängen var inte så bra som man kunde hoppas på. Inspirerade av tv-reklamer och invaggade in en förvissning om att sängar gjorda för hand med svensk furu i ramen och grejor faktiskt är the shit så har vi funderat på en säng från Kungsängen. Kanske tom två, en continentalsäng till oss och en vanlig som extrasäng!

En kolla upp-tripp är planerad efter jobbet ikväll, skall bli spännande!



/Rasmus

Bara två veckor kvar nu

Sen blir vi (tillträdda) husägare på riktigt! Känns spännande. Snart dags att börja rodda med adressändring och såna grejor!

/Rasmus

Utebelysning

Det redan sitter utebelyning på huset, en väldigt bondromantisk variant i vitt. Jag skulle gärna vilja se en lite modernare, striktare pryl, kanske i rostfritt, aluminium eller galvaniserad, skönt ruff plåt!

Hittade några som kanske skulle kunna funka...




/Rasmus

Golvsocklar

Som synes på bilderna jag laddade upp tidigare är golvsocklarna i något slags betsat(?) trä. Jag tror att det skulle bli finare med vitt, så allt flyter in i listverket runt dörrarna på ett bättre och mer naturligt sätt. Frågan är om man skall satsa på något strikt och rakt eller något med lite mer struktur?



/Rasmus

Man hoppas bolåneräntan följer med...

Riksbanken halverar räntan

Uppdatering, saxat från SEB's webbplats:
"Till följd av sänkta marknadsräntor sänker vi den rörliga bolåneräntan med 1,00 procentenheter. Övriga lån och krediter för privatpersoner sänks med 0,75 procentenheter. Företagsutlåningen sänks med 0,50 procentenheter. Ränteändringen börjar gälla den 18 februari och syns på ditt Internetkontor den 19 februari. Dessutom sänker vi tremånadersräntan till 2,54 procent från den 12 februari."

/Rasmus

Reklamfritt igen!

Nu har jag äntligen tagit tag i att rensa bort den nya skriptbaserade reklamen. Skönt att slippa skräpet!

/Rasmus

Förstärkare

Jag fortsätter på inslagen bana;

Funderar starkt på att köpa en ny förstärkare, brukar använda Macen och Garageband som multiefftekt och inspelningspryl, men det är lite jobbigt att hålla på med datorn hela tiden... Vill gärna ha något med inbyggda effekter och olika förstärkaremuleringar, har kikat lite på den här, en Line 6 Spider III. Klicka på sounds för exempel på hur den låter...



/Rasmus

A new tour bus full of old guitars...

Kommer inte hända anytime soon tyvärr, men en ny gura är faktiskt precis beställd! Egentligen inte till nya huset utan... Eller jo, i alla fall till mig, i det nya huset! Jag räknar det därför som bloggmaterial. Telen jag har nu gillar jag inte alls, en riktig skitgitarr... (Rent bokstavligt talat, som en del av er kanske minns.)



/Rasmus

RSS 2.0